СТИХІЯ. Найбільша за півстоліття повінь у Таїланді, яка почалася ще наприкінці липня, досягла столиці країни. Влада офіційно оголосила Бангкок, частина церемоніальної назви якого перекладається як «місто вічного каміння», зоною стихійного лиха.

Бангкоку, кілька районів якого розташовані нижче від рівня моря, більше не можуть гарантувати захист від високої води, повідомила в телезверненні Прем’єр-міністр Таїланду Їнглак Чінават. Вибачившись перед жителями найбільш потерпілих північних земель за відсутність чіткого своєчасного попередження про повінь, вона наголосила, що небезпека тепер загрожує всім частинам столиці: у місті закрили вже два аеропорти. Аби сприяти якнайшвидшій евакуації городян, від сьогодні оголошено п’ятиденні канікули.

Чінават також визнала, що  наказ відкрити всі дамби в Бангкоку для того, щоб вода, яка затопила провінції на північ від столиці, могла йти в Сіамську затоку, запізнілий, а через те, що шлюзи були практично повністю закриті протягом останніх тижнів, під водою опинилася провінція Аюттайя, відома історичними пам’ятками і промисловими зонами.

За даними Посольства України в Королівстві Таїланд, громадян України серед постраждалих внаслідок повені немає. Водночас МЗС наполегливо  рекомендує  нашим співвітчизникам до кінця жовтня утриматися від поїздок до цієї країни.