Виготовлення лікувального продукту, який не має аналогів у світі, налагодили науковці Херсонщини. На базі Дослідної станції баштанництва Національної академії аграрних наук України (Голопристанський район області) вони отримали перші сто літрів свіжого кавунового соку без будь-яких консервантів та інших хімічних добавок. Зберігається він в бутлях при температурі не вище плюс 15Со. І призначений передовсім для хворих, що страждають на  хвороби нирок. Лікарі й так рекомендують таким хворим постійно вживати в їжу кавуни для виведення з нирок твердих фракцій. Також кавун рекомендують охочим схуднути. Адже відомо, що  в 100 грамах  м’якоті міститься лише 25 калорій.

Утім, сезонний делікатес доступний лише влітку, а сік з нього завдяки розробці херсонських вчених можна вживати протягом року. Директор Дослідної станції баштанництва НААН України Володимир Лимар каже, що кавуновий сік виготовлений за технологією херсонця Сергія Осипенка, що спеціалізується на створенні фруктових і ягідних паст. Перша дегустація лікувального продукту відбулася  на фестивалі «Солодке диво» у Голій Пристані. Коли продукт з’явиться в  продажу, поки що невідомо. Також обраховують й собівартість соку. За попередніми підрахунками, остаточна вартість буде доступною кожному.