ПРИЗНАЧЕННЯ. Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв представив колективу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства нового керівника відомства Анатолія Близнюка. Андрій Клюєв висловив впевненість, що міністерство ефективно реалізовуватиме реформу житлово-комунального господарства, а також надасть новий імпульс розвитку будівельної галузі та регіонів України. 

Того ж  дня Андрій Клюєв у Донецьку представив Андрія Шишацького на посаді глави облдержадміністрації, який до цього очолював облраду. Віце-прем’єр, зокрема, наголосив, що позачергова сесія Донецької обласної ради має обрати нового голову.

У цьому заході взяв участь і новопризначений міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, який до цього очолював Донецьку облдержадміністрацію. 

Андрій Клюєв наголосив на доцільності призначення Анатолія Близнюка на посаду міністра. «З комунальним господарством, з будівництвом кожний з нас постійно стикається. І дуже багато залежить від того, як ця галузь розвиватиметься. Президент Віктор Янукович і уряд будуть приділяти особливу увагу ЖКГ і реформам у цій галузі», — передає слова першого віце-прем’єр-міністра його прес-служба.

 

Анатолій БЛИЗНЮК,
міністр регіонального розвитку,
будівництва та житлово-
комунального господарства України

Народився 1948 року в Краматорську на Донеччині. Закінчив Краматорський індустріальний інститут та Донецький державний університет економіки і торгівлі, за фахом інженер-механік, економіст. Магістр з економіки та підприємництва, кандидат наук з державного управління. Державний службовець 1 рангу.

Трудову діяльність розпочав робітником  на металургійному заводі, працював майстром, старшим майстром дільниці, заступником директора  з комерційно-фінансових питань, першим заступником директора  заводу, головою правління ВАТ «Краматорський металургійний завод».

У  1996-1997 рр. — перший заступник голови Краматорської міськради, а з жовтня 1997-го по січень 2005-го – заступник, перший заступник, голова Донецької обласної державної адміністрації. З травня 2005-го по березень 2010-го був  заступником голови, головою Донецької обласної ради. З березня 2010-го року до призначення міністром працював на посаді голови Донецької облдержадміністрації.

Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, заслужений працівник промисловості України.

Андрій ШИШАЦЬКИЙ,
голова Донецької обласної
державної адміністрації

Народився 1965 року в Слов’янську на Донеччині. Закінчив Донецький державний університет за спеціальністю «економіка праці» та Міжнародний інститут менеджменту (магістр бізнес-адміністрування).

Трудовий шлях розпочав  на Донецькому заводі великопанельного домобудівництва комбінату «Донецькшахтобуд» — інженером, заступником директора по збуту, начальником  відділу, заступником директора, з 1995 по 2003 рік — директор підприємства.

З 2003 по 2007 рік — генеральний директор ВАТ «Харцизький трубний завод», з 2007 по 2010-й — директор ТОВ «Фармація Донбасу».

З квітня 2010 року до нового призначення очолював Донецьку обласну раду.