16 пунктів чітких завдань отримали учасники Міжвідомчого координаційного штабу з вирішення питань осіб, які переміщуються з  районів проведення АТО. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман за результатами наради штабу. «Намічено дуже чіткий і зрозумілий план дій, який буде презентовано в понеділок, а доти вже буде розгорнуто певні об’єкти інфраструктури, необхідні для мирного коридору і допомоги в переміщенні осіб», — зазначив він.

До виконання залучено широкі кола волонтерів через координаторів, які входять до штабу, а також міжнародні структури і некомерційні громадські організації. Сам Міжвідомчий координаційний штаб базується на території Держслужби з надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Виконується ряд завдань задля відкриття коридору, аби зробити все необхідне для допомоги людям. Зокрема у формуванні інформаційних ресурсів, де громадяни можуть отримати інформацію про місця для проживання, садочок, школу. Це все вже підготовлено», — зазначив урядовець.