Несподіваний різновид бізнесу освоїли троє жителів Київщини — двоє чоловіків та жінка. Вони взялися видобувати авіаційний… гас із підземного озера, яке утворилося ще за радянських часів у місті Конотоп поблизу авіаремонтного заводу.

Як повідомив сектор зв’язків з громадськістю управління МВС у Сумській області, підприємлива трійця якось дізналася про штучні поклади пального і вирішила до нього присмоктатися. Облаштувавши місцину для видобутку, розгорнули бурхливу діяльність.

Однак це не могло залишитися непоміченим. Правоохоронці спільно з городянами затримали добувачів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України — забруднення або псування земель. Міліція вилучила 4 тонни пального на загальну суму майже 50 тисяч гривень та конфіскувала всі знаряддя видобутку.

Не можна оминути увагою іншого: чому протягом десятиріч гасовим озером не зацікавилися ні місцева влада, ні екологи? Бо сусідство з такими штучними покладами навряд чи на користь місту і його жителям.