У вівторок, 18 серпня, Глава уряду Арсеній Яценюк вручив премії Кабінету Міністрів представникам української молоді, які мають особливі заслуги у розбудові держави.

«Хтось написав наукову працю, хтось отримав здобутки в спорті. Тут присутні і герой Майдану, і герої антитерористичної операції. Кожен, який зараз присутній на врученні цієї премії, заслужив її», – наголосив Арсеній Яценюк.

Серед лауреатів премії КМУ за особливі досягнення молоді в розбудові України в номінації «За особисту мужність» був Роман Качан – хлопець з багатодітної родини, який відстоював свою громадянську позицію на Майдані.

Нагороду «За особисту мужність» також отримав герой АТО Володимир Муляр. БМП, в екіпажі якої перебував Володимир, була знищена внаслідок обстрілу сепаратистами. Троє бійців екіпажу загинули. Під час бою він врятував життя командира підрозділу – переніс пораненого від палаючої БМП в захищене місце та надав першу медичну допомогу.

Глава Уряду зазначив, що наразі Україна проходить надскладні випробування, яких світ та Європа не бачили за останні кілька десятиріч. «Це не перші випробування для України і українців. І кожного разу нам вдавалося перебороти їх і вийти переможцями. І цього разу нам це вдасться. Немає тих, які боролися проти України і українців. Але Україна є, українці борються. І ці українці – це кожен з вас».

Прес-служба КМУ