У МЗС із глибокою стурбованістю сприйняли повідомлення про схвалення у закритому режимі Радою Федерації Федеральних Зборів РФ постанови про використання своїх збройних сил за межами держави. Аналогічне рішення Російської Федерації від 1 березня 2014 року призвело до окупації й анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, спричинивши безпрецедентну безпекову кризу в Європі.

Черговий карт-бланш на застосування збройних сил держави-агресора на тлі агресії проти України, йдеться у коментарі МЗС, розглядається як загроза для національної безпеки й крок, що підриває мирне врегулювання відповідно до Комплексу заходів з імплементації мінських домовленостей саме напередодні саміту у нормандському форматі в Парижі.

Від РФ наша сторона вимагає публічного запевнення про відсутність будь-яких намірів з використання можливостей, наданих постановою Ради Федерації, проти України, послідовного виконання зобов’язань за мінськими домовленостями та негайного виведення її збройних сил з території України.