На Волині представники влади, громадськості, творчих спілок назавжди попрощалися із журналістом, письменником, краєзнавцем, видавцем Феодосієм Мандзюком.  Читачі уїдливих поетичних фейлетонів, гострих матеріалів на соціально-політичну тематику добре знають його творчий псевдонім — Кость Волинянка.

Народився Феодосій Мандзюк 25 вересня 1951 року у селі Гектари Горохівського району Волинської області. Вищу освіту здобув у Львівському державному університеті ім. Івана Франка на факультеті української філології. Працював у горохівській та луцькій районних газетах, в газеті «Радянська Волинь», «Молодь України», був редактором сатиричної газети «Нате», головним редактором тижневика «Луцький замок». Організував і успішно вів по підступному морю книговидання приватне видавництво «Волинян».

Прихильною до нього була і доля письменницька. «Специфічний дефіцит», «Дуля із знаком якості», «Звіриний суд», «Луцький замок на старих малюнках і фотографіях», «Чотири чортики пошили шортики», «Неправильні правила поведінки» — ці та ще два десятки інших книжок назавжди залишаться в бібліотеках волинян. Як і його остання книжка — «Легенди старого Луцька», де із витонченою майстерністю метра пера літературно оброблені маловідомі факти з життя обласного центру Волині, що вже стали легендами.