На Вінниччині обласна влада вживає дієвих заходів з детінізації економіки. Пріоритетними напрямами визначено питання підвищення заробітної плати, розв’язання проблеми тіньового ринку праці. Адже нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не лише для бюджету, а й для самих працівників, позбавляючи їх соціальних гарантій.

За інформацією начальника головного управління ДФС в області Руслана Осмоловського, впродовж першого кварталу виявлено 474 найманих працівники без належного оформлення трудових відносин, що передбачає оподаткування. Завдяки офіційному працевлаштуванню людей бюджети додатково отримали понад 75 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб.

Майже на 10% підприємств області наймані працівники в середньому отримували зарплату меншу, ніж законодавчо встановлений мінімальний її розмір. У першому кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом минулого кількість таких підприємств зменшилася на 218, або майже на 18%. Зрушення сталися завдяки системній роботі. Так, на засіданнях спільних комісій з органами місцевої влади заслухано 75 представників юридичних осіб і 46 підприємців, які зрештою підвищили рівень зарплати працівникам. Посприяла й індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками 145 установ та 147 підприємцями. Загалом по області завдяки підвищенню рівня заробітної плати до бюджету надійшло податків на доходи фізичних осіб понад 185 тисяч гривень.