Рейсом із Тель-Авіва вінницький аеропорт поновив регулярні авіаперевезення. За доброю традицією, перший авіарейс з Ізраїлю до міста над Південним Бугом, який здійснив літак компанії «Міжнародні авіалінії України», зустріли «водяним салютом» брандспойтів.

За словами командира екіпажу Василя Голика, дорога з Тель-Авіва до Вінниці тривала 2 години 45 хвилин. «Політ був спокійним. Дуже сподобалася тепла зустріч в аеропорту. Я вперше в житті став безпосереднім учасником дійства, коли вітають борти, що прилітають уперше: фонтан, що струменів із пожежних машини, — це дуже приємно», сказав він.

Важливу для області подію прокоментував директор комунального підприємства «Аеропорт «Вінниця» Ярослав Мазурець: «Ініціатива відновлення регулярних рейсів належить летовищу, Вінницькій міській раді та МАУ. Понад рік тривали перемовини, але результат є. За попередньою домовленістю, літаки курсуватимуть до кінця жовтня, а на зимовий період визначатимемося з кількістю пасажирів». Літати до Ізраїлю і назад у Вінницю тепер можна раз на тиждень авіалайнером Боїнг-737 (два класи обслуговування — бізнес і економ). Аеропорт і авіакомпанія планують започаткувати в червні цього року рейси на Туреччину й Польщу (до Варшави та в Анталію).

Інфраструктуру вінницького летовища впорядковано відповідно до стандартів сервісного обслуговування регулярних міжнародних авіарейсів. Для зручності пасажирів з міста до аеропорту курсує автобусний маршрут Барське шосе — Аеропорт.