ПОДАРУНОК. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан надіслав Віктору Януковичу 60-літрову бочку з токайським вином. Цей подарунок представив на прес-конференції в Посольстві Угорщини в Україні посол Міхаль Баєр, повідомляє Укрінформ. 

Дипломат зазначив, що бочка виготовлена у традиційний ручний спосіб, з одного її боку можна побачити герби Угорщини і України, з іншого — Польщі та України. Він пояснив, що подарунок Прем’єр-міністра символізує активну співпрацю і узгодженість дій Будапешта і Варшави під час виконання обов’язків головування в Європейському Союзі.

Міхаль Баєр сказав також, що цей подарунок втілює визнання європейських інтеграційних зусиль України, успіхів, досягнутих у процесі зближення Європейського Союзу і України. Посол Угорщини висловив сподівання, що у 2011 році, частково в результаті підтримки угорського та польського головування в Європейському Союзі, успішно завершаться переговори між Україною та Європейським Союзом стосовно Угоди про асоціацію включно зі створенням широкої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі.