Запоріжці благодійним коштом видали збірник авторських поезій. У межах проекту, який стартував торік, волонтери збирали вірші  запорізьких авторів українською мовою, присвячені воїнам-захисникам  України. Запорізька обласна організація НСЖУ приєдналася до цього проекту. «Не мали проблем із натхненням, — розповіла Олена Піддубна. Ми всі прагнемо, щоб ця війна якнайшвидше закінчилася, але щоб наші хлопці вибороли  волю Україні і нашому народу». Свій примірник книжки «Вірш солдату» запорізька журналістка Олена Піддубна  передала Володимирові Смердову — командирові роти спеціального призначення «Берда» з Бердянська, яка боронить Україну у складі прикордонних військ.

Вітаючи авторів та бійців, які прийшли на презентацію видання, організатор проекту Ярина Геращенко повідомила, що книжечки з віршами передадуть українським солдатам, зокрема й землякам-запоріжцям.

В обласній бібліотеці лунали вірші в авторському виконанні. Серед читців — студенти і пенсіонери, члени літературних об’єднань і ті, хто вперше римував. Упорядники збірника підібрали 46 віршів з надісланих. Збірник поезій видали у зручному форматі, кожен солдат зможе його носити із собою у кишені біля серця — він невеличкий за форматом. Видання здійснено за рахунок благодійників, є вже плани видати другий збірник.

— Часом питають, чи потрібні воїнам там, на передовій, вірші, пісні. Не просто потрібні — без цього не можна! — висловив думки побратимів військовослужбовець Тимур Книш. — Знайте, що там бійці захищають кожного з вас, дорогі земляки!

Звісно, вірші — це тільки маленька часточка моральної та духовної підтримки нашим воїнам-захисникам. Запоріжці роблять для армії чимало: постачають на передову харчі, обладунки, техніку тощо.  — Ми робитимемо це й надалі, до самої перемоги, — підтвердила запорізька волонтерка автор вірша «Рідненька Мати-Україно»  Ольга Бойко.