У наймолодших учасників змагань у програмі мало бути не менше чотирьох стрибків, що старші дівчата — то більше обов’язкових елементів,  до того ж різних. Вимоги суворого журі: всі стрибки мають бути різні, різні і обертання, навіть вимоги до «доріжок», аби програма в юного здобувача нагороди була складною. Тож сто п’ятдесят учасників з 13 міст України змушені були максимально проявити таланти, щоб стати поміченими.

Змагання такого профілю в Луганську проходили вперше. Тож у Льодовій арені яблуку впасти було ніде. Дорослі й діти, учасники та гості, затамувавши подих, стежили, які фігури виписують на льоду юні спортсмени з Вінниці, Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Києва, Кривого Рогу, Маріуполя, Одеси, Севастополя, Сімферополя, Харкова, Чернівців та Луганська — он скільки виявляється в Україні послідовниць Оксани Баюл!

Тож немає ані краплі перебільшення в словах головного судді змагань, судді міжнародної категорії Юрія Балкова:

«Луганськ зустрів нас гостинно. Забезпечено хороші умови для проведення змагань, лід — відмінний».

Змагання на сході країни тривали протягом чотирьох днів. Обидві найвищі нагороди як у віковій категорії спортсменок 2000—2001 років народження, так і серед учасниць в категорії кандидатів у майстри спорту поїхали до Києва. Серед молодших дівчаток золото змагань виборола киянка Анастасія Архіпова, серед досвідченіших очолила трійку призерів киянка Надія Пеліхова. Тепер у спортсменок попереду підготовка до фіналу Кубка України, який прийматиме столиця.