ВІЗОВА ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ. Під час консультацій з консульсько-правових питань керівники відповідних служб зовнішньополітичних відомств України та Польщі обговорили міграційно-візову проблематику, перспективи лібералізації візового режиму на двосторонньому рівні та в рамках ЄС.

У цілому Польща належно виконала положення угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз. При середній кількості візових відмов посольств країн-членів ЄС для Польщі зафіксовано найнижчий показник серед консульських установ шенгенських країн – 2,9%. Окрім цього, польська сторона задекларувала повну підтримку на політичному рівні зусиль України щодо спрощення візового режиму з ЄС.

У ході консультацій також ішлося про організацію пропуску через українсько-польський державний кордон учасників Євро-2012, запровадження консульських пунктів для надання допомоги громадянам. А спрощення порядку видачі віз для в’їзду вболівальників до Польщі полягатиме в оформленні віз на підставі квитків на футбольні матчі, повідомляє прес-служба МЗС.