БРИФІНГ. У вітчизняному Міністерстві закордонних справ підтвердили інформацію про перенесення візиту Президента України Віктора Януковича до Брюсселя з 20 жовтня на інший, поки що не визначений день. За словами речника МЗС Олександра Дикусарова, Україна зацікавлена у продовженні діалогу з Європейським Союзом найближчим часом.

Речник також зазначив, що практичні переговори щодо угоди про асоціацію і зони вільної торгівлі тривають за графіком. Оскільки інтеграція в Європейський Союз, кінцевою метою якої є набуття повноправного членства, є стратегічним завданням зовнішньої політики України, наші дипломати робитимуть усе можливе, щоб завершити переговори.

Щодо іншої гарячої теми, яка перебуває на контролі зовнішньополітичного відомства, — загибелі у Сирії під час перестрілки у місті Хомс громадянки України, речник МЗС зазначив: «Ми наполягаємо на тому, щоб розслідування цього інциденту було проведено у найкоротші строки і винні були знайдені».

Посольство України в Сирії надіслало до МЗС цієї країни ноту, в якій висловило занепокоєння щодо інциденту, встановило контакт з чоловіком та двома дітьми загиблої, які проживають у Сирії, та з її родичами в Україні.

Олександр Дикусаров нагадав, що МЗС України свого часу рекомендувало українським громадянам утриматися від подорожей до Сирії у зв’язку із загостренням внутрішньої ситуації в країні. І закликає тих, хто ще не виїхав, зробити це якнайшвидше — доки існує пряме повітряне сполучення з цією арабською країною.