В Україні необхідно створити такі правила та умови, що забезпечать рівність усіх громадян та бізнесу. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі «24 каналу» у середу, 20 квітня.

«Для усіх рівні умови, від маленького до великого, усі працюють в публічній площині, усі сплачують податки, — заявив Володимир Гройсман. — Усі мають отримати ринкові відносини, жодного впливу через владу на владу, і навпаки. І тоді ця система починає працювати».

Глава Уряду наголосив, що великі підприємства та олігархи мають займатися власним бізнесом та не мати впливу на державу. Водночас вони також мають знаходитися у рівних правилах, зауважив він.

«Вони мають створювати робочі місця, вони мають триматися від політики, не впливати на державу, це дуже є важливим. Якщо ми цього не пройдемо, наша державність завжди буде під загрозою, — зазначив Прем'єр-міністр. — Я вважаю, влада не може бути використана проти будь-кого з них за замовленням одного з них. Тому важливо, щоб такі правила були абсолютно публічними, відкритими для усього українського суспільства».

«Я гарантую, що на мене особисто олігархи впливу не мають, і я ні з ким не буду мати жодних розмов, якщо це буде суперечити державі і державним інтересам, — підкреслив Володимир Гройсман. — Я не прийшов нікому прислужувати, і я не прийшов з кимось про щось домовлятися». 

Урядовий портал