Необхідно змінити виборчу систему в Україні та забезпечити проведення виборів партій за відкритими списками, що забезпечить максимальну відповідність волі громадян. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі «24 каналу» у середу, 20 квітня.

«Поки ми не змінимо Закон про вибори, говорити про вибори, які будуть повністю відповідати вибору людей, вважаю, це перебільшення», — заявив Володимир Гройсман. Оптимальною системою для України мають бути вибори політичних партій за відкритими списками, зауважив він.

Глава Уряду зазначив, що триває дискусія з цього питання, є різні погляди політичних сил. Разом з тим, Володимир Гройсман запевнив, що працюватиме з народними депутатами України та фракціями Парламенту над пошуком прийнятної моделі виборчої системи. «Я буду абсолютно відвертий, я докладатиму зусиль, щоб такий Закон з'явився. Він потрібен», — наголосив Прем'єр-міністр.

«Нам потрібно, щоб у нас не були вибори тих людей, яких формують просто в офісі політичної партії. Це є важливим», — підкреслив Прем'єр-міністр.

Крім того, Глава Уряду зауважив, що сприятиме збереженню системи балансу і противаг гілок влади в Україні. «Баланс і противага влади потрібна завжди. Має бути відповідальність [в усіх гілках влади]. Це важливо для нашої держави», — зауважив Володимир Гройсман. 

Урядовий портал