Цими днями християнський світ вшановує  1000-річчя  упокоєння Святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Учора Президент України Петро Порошенко  разом із дружиною Мариною відвідав святкову літургію у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі, повідомляє прес-служба глави держави. Службу відправив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Пізніше за участі керівництва держави біля пам’ятника  Володимирові Великому на Володимирській гірці відбулася урочиста зустріч Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій «Закон і благодать Землі Української». Увечері на Михайлівській площі лунали хорові твори українських авторів від Середньовіччя до наших днів.

Фото з сайту dyvys.in

Напередодні Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся із предстоятелем Української православної церкви Канади митрополитом Юрієм (Каліщуком) та першоієрархом Української православної церкви США митрополитом Антонієм (Щербою). Священнослужителі прибули до Києва на урочистості до 1000-річчя від дня смерті Князя Володимира та хрещення України-Руси, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Під час зустрічі сторони обговорили взаємодію української діаспори з  Україною, питання розвитку державно-церковних відносин, соціальну, доброчинну та місіонерську діяльність церков. Значну увагу приділили проблемам християнської єдності в Україні.

Від імені уряду і від себе особисто Арсеній Яценюк попросив глав українських церков у єдності з Константинопольським патріархатом переказати подяку Вселенському патріархові Варфоломію за його незмінну та щиру увагу до України.