Росія продовжує стягувати війська до державного кордону України.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби, передає УНІАН

«РФ продовжує стягувати війська до державного кордону України. Впродовж доби було помічено переміщення підрозділів та військової техніки (БТР, БМП, танки, автомобілі «КамАЗ» з причіпними гаубицями) напроти Сумського та Луганського прикордонних загонів. Спроб перетину державного кордону не було», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, ситуація на кордоні в зоні АТО залишається складною, епіцентр жорсткого протистояння проходить безпосередньо вздовж лінії державного кордону.

«Прикордонники продовжують виконання завдань відповідно до загального задуму АТО. Терористи та російські найманці продовжують здійснювати спроби передислокації на територію України автомобільної і бронетанкової техніки та обстрілювати місця дислокації прикордонних підрозділів. Близько 4.30 терористи здійснили мінометний обстріл позицій прикордонників та військовослужбовців ЗС України на ділянці відділу прикордонної служби «Дякове» (Луганська область). Постраждалих немає», – додають у Держприкордонслужбі.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, Росія готує введення свого спецназу з Ростовської області 15 липня для допомоги терористам, які несуть суттєві втрати.

Про це на брифінгу повідомив координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

«У Ростовську область прибувають підрозділи груп спецназу. Це розвідувально-диверсійні групи штатних бригад спецназу російського ГРУ. За нашими даними, командири цих підрозділів зорієнтовані на те, щоб вони будуть введені на територію України 15 липня, тобто завтра», - сказав він.

За словами Тимчука, ця дата «маячила у тій інформації, яку ми отримували  і раніше».

«Тобто, ці підрозділи орієнтовані саме на цю дату», – додав він.

Тимчук також повідомив, що зараз виникає питання про те, під яким виглядом Росія вводитиме свої підрозділи – як «миротворців» чи у форматі «зелених чоловічків», як це було в Криму.

«На сьогодні ми приходимо до висновку, що навряд чи буде проводитися миротворча операція. Мова йде про подальші диверсійні операції, коли російські військовослужбовці у складі спецгруп будуть працювати на Донбасі на стороні, зрозуміло, терористів», – заявив координатор «ІС».

 Тимчук назвав перекидання Росією на Донбас кадрових спецназівців ГРУ «відчуттям агонії терористів на Донбасі та спроби рятувати ситуацію будь-яким чином».