СТИХІЯ. На Волині ліквідовані наслідки буревію, що залишив без енергопостачання майже сорок населених пунктів.

У результаті удару негоди у регіоні без електропостачання залишилося 27 населених пунктів повністю та 12 — частково. У Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Маневицькому, Рожищенському та деяких інших районах автоматика внаслідок падінь на дроти дерев чи гілок відключила 78 трансформаторних підстанцій, 11 ліній електропередач повністю та 5 — частково. За відновлення електроживлення відразу ж після проходження грозового фронту взялися аварійні бригади районних філій «Волиньобленерго».

В обласному центрі злива була настільки сильною, що ливнева каналізація виявилася просто неспроможною швидко прийняти весь об’єм води.

— Тому у Луцьку окремі ділянки доріг на вулицях Карпенка-Карого, Кравчука, Тарасова, проспектах Молоді та Соборності були затоплені, і рух громадського транспорту на них був призупинений. А деякі водії, що вирішили усе ж таки долати водні перепони, — потрапили у водяні пастки, — розповіла працівник прес-служби Головного управління МНС в області В. Лукашевич. — Таких виявилося два десятки. Тому наші рятувальники одягали костюми «Л-1», зачіплювали буксирувальні троси і витягували їх із води. Окрім цього, рятувальники відпомпували 300 кубометрів води із підтопленого зливою підвального приміщення Луцької міської лікарні № 2.

В останні роки удари стихії у поліському регіоні стають усе дошкульнішими. Минулого року шквальний вітер, наприклад, зривав дахи і валив фронтони будинків у Луцькому районі. Під час однієї із негод у 2009-му він не тільки знеструмив 54 населених пункти, а й пошкодив 738 будівель, школу, три дитсадки, Будинок культури та бібліотеку. У 2008-му — літня буря пошкодила тисячі гектарів сільгоспкультур. А у 2007-му — стихія не лише знеструмила 210 населених пунктів, а й завдала  значних збитків лісовому господарству області.