На думку дієтолога Соні Наранг, щоб поліпшити самопочуття, потрібно відмовитися від смаженої, жирної їжі й додати в раціон певні продукти, пише Zee News.

Приміром, звичайні солодощі краще замінити на козинаки з кунжуту із тростинним цукром. Кунжут — відмінне джерело антиоксидантів, а тростинний цукор здатний знизити ризик дефіциту заліза. На тлі загального занепаду життєвих сил ці солодощі стануть чудовим доповненням раціону.

Також яєчня з овочами — оптимальне поєднання білка і рослинних антиоксидантів. Важливо, щоб в організм надходили вітаміни С і А. Вони зміцнюють імунітет, підтримують зір та шкіру.

Зверніть увагу на апельсини, моркву.

Обсмажене або мелене насіння льону разом з насінням гарбуза або волоським горіхом дадуть організму достатню порцію Омега-3. А ця кислота необхідна для нормальної роботи ключових систем організму.

До речі, будь-які горіхи повинні бути в осінньо-зимовому раціоні. Приміром, у кеш’ю багато вітаміну Е, який допомагає підтримати здоров'я не тільки зсередини, але і зовні. Вітамін Е надзвичайно корисний для шкіри, яка через холод страждає від стресі. В якості ідеальних солодощів дієтолог пропонує печиво з корицею. Як показали численні дослідження, кориця зміцнює імунітет і дає прилив енергії.

УНІАН