Патріотичне виховання — це й уміння поводитися в надзвичайних ситуаціях. Фото Миколи МАЦЮКА

Національно-патріотична військова гра «Карпатський легіон» зібрала у молодіжному таборі «Чота крилатих» (Богородчанський район Прикарпаття) більш як півсотні учасників з Івано-Франківської, Львівської, Черкаської, Полтавської областей. Тренування на свіжому гірському повітрі, тестування зі спортивних нормативів зміцнювали фізично, а лекції з історії України, зустрічі з учасниками АТО піднімали патріотичний дух.

Учасники гри (а вона відбувалася в рамках проекту «Національно-патріотичне виховання» Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене») випробовували себе на витривалість у гірських походах, проходили основи стройової підготовки, цивільної оборони, рятувально-пошукової діяльності та тактики ведення бою на пересіченій місцевості.

Співробітники обласного управління ДСНС розповідали юнакам про професію піротехніка, рятувальника на водних об’єктах, гірського рятувальника, а також проводили з ними майстер-класи з кожного виду рятувальних робіт. А бійці спецпідрозділу управління МВС у  Івано-Франківській області демонстрували легіонерам прийоми рукопашного бою, знайомили із правилами безпечного поводження зі зброєю та її тактико-технічними характеристиками. 

Учасники військової гри мали змогу власноруч покерувати радіопристроями — квадрокоптерами та безпілотниками, розробленими та виготовленими в навчально-технічному центрі, що діє при фізико-технічному факультеті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.