Такої великої партії лівого спирту і цигарок навіть буковинські податківці ще не бачили: рекордну кількість контрафактних підакцизних товарів податкові міліціонери Чернівецької області вилучили в результаті реалізації комплексу оперативно-слідчих дій в рамках операцій «Акциз-2015» та «Рубіж-2015». Працівники оперативного управління фіскальної служби краю спільно із представниками обласної прокуратури, співробітниками оперативних підрозділів Держприкордонслужби та СБУ «накрили» складські приміщення на території приватної ферми в одному із сіл Кіцманського району. Під час обшуку виявили (відчуйте масштаб!) 278,5 тисячі пачок цигарок без марок акцизного податку та понад 86 тонн фальсифікованого спирту на загальну суму майже 13 млн гривень.

— Лише з акцизного збору можливі втрати бюджету становлять 6 млн гривень. Зловмисники планували незаконно реалізовувати ходовий товар на території України, а також переправляти через державний кордон до країн Європейського Союзу поза зонами митного контролю, — констатує начальник штабу оперативного управління ГУ ДФС у Чернівецькій області полковник податкової міліції Ігор Кермач. За фактом незаконного зберігання з метою подальшого збуту тютюнових виробів та спирту триває досудове розслідування кримінального провадження.

Загалом за цей рік із незаконного обігу податківці вилучили цигарок, спирту, лікеро-горілчаних виробів та пально-мастильних матеріалів на суму понад 29 млн гривень.

Окрім того, виявили та припинили діяльність п’яти  підпільних цехів, де ділки фальсифікували горілку та обробляли «чорний» рівненський бурштин.

За оперативними матеріалами податківців з початку року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 50 кримінальних правопорушень (у тому числі 16 за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів), з яких 27 пов’язані із незаконним обігом підакцизних товарів.