Кабінет Міністрів України розробив низку заходів з нагоди 24-ї річниці Незалежності України. Відповідне розпорядження КМУ №788 «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 24-ї річниці Незалежності України» надруковано в «Урядовому кур'єрі» 11 серпня.

Згідно з цим планом 23 серпня 2015 року у населених пунктах України та в дипломатичних представництвах іноземних держав в Україні проведуть церемонію урочистого підняття Державного Прапора України. У цей день загальнонаціональною хвилиною мовчання українці вшанують пам’ять загиблих воїнів – захисників України.

24 серпня на Хрещатику та Майдані Незалежності у м. Києві відбудеться урочистий захід «Парад незалежності». У параді візьмуть участь зведені колони Збройних Сил, Національної гвардії та Держприкордонслужби.

Уряд також звернувся до релігійних організацій з пропозицією провести 24 серпня загальнонаціональну молитву за Україну в храмах усіх конфесій, а також молитовний захід у Соборі Святої Софії Національного заповідника «Софія Київська». Під час цього заходу Президент України Петро Порошенко в урочистій обстановці звернеться до українського народу з промовою з нагоди 24-ї річниці незалежності нашої держави.

Відбудеться також покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих героїв Небесної сотні.

Завершиться святкування мистецьким заходом «Європейська симфонія», який відбудеться у Національній опері України та на вулиці Хрещатик.

Столична влада до Дня Незалежності України розробила свої заходи. Для соціально незахищених жителів столиці з міського бюджету виділено майже 365 мільйонів гривень. Отримають одноразову матеріальну допомогу такі категорії населення: по 350 гривень учасники бойових дій у зоні АТО, а також сім'ї загиблих військових та військовослужбовці, які отримали поранення, каліцтво чи контузію. Матеріальну допомогу отримають і сім'ї киян — героїв Небесної сотні, а також жителі столиці, які під час Революції гідності отримали важкі тілесні ушкодження.

Отримають матеріальну допомогу і діти-сироти, які втратили годувальника — 250 гривень та інваліди І групи — 150 гривень.

По 100 гривень отримають працюючі пенсіонери, у яких пенсія не перевищує два прожиткові мінімуми, пенсіонери, яким виповнилося 80 років, інваліди дитинства, сім'ї, у яких є діти- інваліди, особи, які доглядають за інвалідом І групи, особи, які втратили працездатність, жертви політичних репресій та члени їхніх сімей.

Одноразову матеріальну допомогу перерахують кожному на його особисту «Картку киянина». Ті кияни, які одночасно підпадають під кілька категорій, отримають і більше коштів.