Працюю лікарем-хірургом, майже щодня проводжу по кілька годин за операційним столом. Тож, мої ноги, точніше, вени відчутно набрякають. Для профілактики за порадою колег придбав панчохи чоловічі компресійні лікувальні за помірною ціною – 660 гривень. І не повірите – відчув значне полегшення.

Річ у тому, що ці панчохи зручні й еластичні, покращують венозний відтік і, безумовно, позбавляють відчуття втоми та набряку. Такі панчохи мають тривалий термін використання, дуже міцні та не подразнюють шкіру. Шкіра крізь них легко дихає.

Звичайно, панчохи потребують гігієнічного догляду. Зазвичай раз на день мию їх милом і сушу в темному приміщенні при невисокій температурі. Бажано для зручності мати дві пари панчіх. Якщо ви користуєтеся парою панчіх щодня, то вони вам послужать півроку, відтак втратять лікувальні властивості. Але, наголошую, панчохи вимагають бережливого ставлення. Позаяк будь-яка річ рветься, коли поводишся з нею грубо й недбало.

Улітку, коли температура повітря перевищує +20 °С, у панчохах мені стає душно. Тому я придбав гольфи чоловічі компресійні (ціна від 375 до 452 гривень). Вони теж мене виручають.

Треба наголосити, що можна придбати потрібні речі й для жінок. Скажімо, у великому асортименті є гольфи та панчохи компресійні лікувальні, а також відповідні колготи. Їхня ціна коливається від 160 до 2340 гривень.

Як лікар раджу вам звернути увагу на те, кому незабаром народжувати та годувати немовлят. Ортопедичні вироби для новонароджених, подушки для вагітних, бандажі та білизна для вагітних і годувальниць. А також можна придбати компресійний трикотаж, аплікатори та масажери, тонометри, інгалятори, глюкометри, термометри, нейром’язові стимулятори та багато-багато іншого, що потрібно людині в повсякденному житті.

З ортопедичних виробів для ваших послуг бандажі, корсети, коректорипостави, ортопедичне взуття, устілки, супінатори, матраци, подушки та еластичні бинти.

А для тих, хто потребує реабілітації, в широкому асортименті медичні ліжка, інвалідні візки, протипролежневі системи, ходунки, костурі, милиці, пристосування для ванни та туалету, а також багато інших корисних речей.

Семен МАСТИЛО, 
лікар-хірург
для «Урядового кур’
єра»