За підсумками роботи тваринництва в області у 2015 році за всіма категоріями господарств виробництво тваринницької продукції становило: м’яса — 82,5 тисячі тонн (93% рівня минулого року); молока — 260,5 тисячі тонн (97%); яєць — 719,6 мільйона штук (98%). При цьому в усіх категоріях господарств чисельність поголів’я великої рогатої худоби становить 105 тисяч голів або 99% порівняно з торішнім. Надій молока на одну корову зріс і становить 4423 кг (105% рівня минулого року), зокрема у сільгосппідприємствах — 4101 кг (106%).

Отримано позитивний м’ясний баланс. Показник співвідношення вирощування поголів’я худоби і птиці у живій масі до її реалізації становить 108%.

За даними директора департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Андрія Ревуцького, цього року у всіх категоріях господарств очікують на збільшення виробництва тваринницької продукції, а саме: м’яса — 84,6 тисячі тонн (102% рівня 2015 року); молока — 260,5 тисячі тонн (100%); яєць — 730,2 мільйона штук (101%). Як підкреслив посадовець, щоб стимулювати нарощування поголів’я великої рогатої худоби, збільшення виробництва молока та м’яса в регіоні, діє Програма розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014—2018 роки. У її межах щорічно надають мільйон гривень з обласного бюджету для виплат 5 тисяч гривень за кожну прирощену голову дійного стада корів. Загалом за приріст поголів’я цих тварин попереднього року сільгосппідприємствам області виплачено 785 тисяч гривень.

Також у регіоні реалізують інвестиційні проекти в галузі тваринництва. Так, у межах проекту «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи», який виконує Міжнародний благодійний фонд «Добробут громад» у партнерстві з компанією «Данон», торік у с. Жовтневе Токмацького району відкрито дві сімейні молочні міні-ферми.

Фахівці департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА розробили проект Програми розвитку галузі вівчарства в сільгосппідприємствах Запорізької області на 2015—2019 роки для збереження та нарощування чисельності поголів’я овець, поліпшення генетичної якості та підвищення їхньої продуктивності, збільшення обсягів виробництва продукції вівчарства у регіоні. Реалізацію цього документа розраховано на п’ять років з орієнтовним обсягом фінансування з облбюджету обсягом 2 мільйони гривень.