Вже узгоджено питання  передачі повноважень з надання послуг первинної ланки медицини на базовий рівень —  рівень об’єднаних територіальних громад. Зокрема запропоновано три форми організації надання первинної медичної допомоги. Про це під час зустрічі у міській Кам’янсько-Дніпровській громаді (одна з п’яти тергромад  Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області згідно з перспективним планом) повідомила консультант із правових питань — координатор Офіса реформ у Запорізькій області Маргарита Трипольська.

Такі зустрічі посадовців Запорізької області з активом та головами місцевих громад проводитимуть постійно. За словами Маргарити Трипольської, у великих громадах передбачено створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Малим громадам пропонують укласти договори з такими центрами сусідніх громад у межах міжмуніципальної співпраці. Третя форма — організація надання первинної меддопомоги лікарями загальної практики — сімейними (це можуть бути фізособи-підприємці або лікарі, що перебувають із центрами первинної медико-санітарної допомоги у цивільно-правових відносинах).

Посадовці Запорізької області започаткували виїзні зустрічі з громадами, щоб проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо проведення реформи адміністративно-територіального устрою та децентралізації влади.