ФІНАНСИ. Бюджетний розпис Міністерства фінансів виконано на 102,2%. Таким чином бюджет додатково одержав понад 2 млрд 855 млн грн. Про це під час селекторної наради повідомив голова Державної податкової служби Віталій Захарченко.

«Ми спостерігаємо стабільне зростання надходження платежів до бюджету, і, за нашими даними, ця динаміка покращується щомісяця. Так, до загального фонду державного бюджету зібрано понад 135 млрд грн. Це в 1,6 раза більше, ніж минулого року», — зазначив В. Захарченко.

За його словами, до зведеного бюджету за січень-вересень сплачено понад 193 млрд 829 млн грн, з яких до державного бюджету — 140 млрд 174 млн грн, місцевих бюджетів — понад 53 млрд 655 млн грн, повідомляє прес-служба ДПС.

У повному обсязі використано бюджетний ресурс на відшкодування податку на додану вартість: на рахунки платників податків надійшло  31 млрд 880 млн грн ПДВ.

«Приріст надходжень досягнуто з усіх платежів: податку на прибуток (в 1,6 раза), податку на додану вартість (в 1,6), рентних платежів (у 2,4). Такі успішні фінансові результати — це не для відпочинку та послаблення, ми повинні продовжувати інтенсивну роботу з якісного та ефективного адміністрування податків та зборів», — підкреслив голова ДПС.