Коштом уряду Японії поліпшено умови навчання у школі села Оленівка Вінницького району. Під час урочистої церемонії передачі каталогу виконаних робіт Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Сумі Шігекі зазначив: «Нині Японія — один з найбільших донорів в Україні. У цьому контексті я дуже радий бачити завершення нашого проекту в навчальному закладі. Тепер для школярів створено комфортні умови, і їхнє завдання — добре навчатися, щоб творити майбутнє держави».

У межах програми «КУСАНОНЕ» у приміщенні школи замінили систему опалення та встановили сучасний опалювальний пункт, який працює на альтернативних газу енергоносіях, частину вікон і дверей. За словами першого заступника голови Вінницької облдержадміністрації Андрія Гижка, ця подія вкотре засвідчує міжнародну підтримку та розуміння тих процесів, які відбуваються в Україні.

«Ми не просто відкриваємо опалювальний пункт, адже в області цього року 135 котелень переведено на альтернативні види палива, а говоримо про те, що вкладаємо ще одну цеглинку в енергетичну незалежність України», — сказав він і наголосив на важливості програми «КУСАНОНЕ», яка дає змогу залучати безповоротні кошти в розвиток наших закладів медицини та освіти. Зокрема в області завдяки їй відремонтовано дитячий садок та придбано сучасне дороге медичне обладнання у дві районні лікарні.