ТРАДИЦІЇ. Луганський скульптор зробив місту незвичайний подарунок. Поруч із будівельним майданчиком, де зводиться храм «Розчулення», з’явилася скульптура, що символізує літню сімейну пару.

«Цей чудовий подарунок місту зробив луганський художник і скульптор Костянтин Сущенко, — розповів начальник управління архітектури та містобудування міської ради В’ячеслав Женеску. — Наш земляк навчався в Японії і добре знайомий з традиціями цієї країни, давно виготовляє нецке. Тож він звернувся з пропозицією подарувати місту саме такі незвичні, великі нецке».

Ірина та Роман Сидильови живою радістю доповнюють нову кам'яну композицію. Фото Олени ОСОБОВОЇ

За словами головного архітектора, найближчим часом поряд із літньою парою з’явиться ще одна скульптура. Друге нецке, над яким зараз працює талановитий луганчанин, символізуватиме молоду сім’ю. Скульптор каже, що в Японії є певні традиції для молодих людей, які укладають шлюб. Він вирішив їх відтворити на український лад. Тепер молоді подружні пари, які за доброю традицією привозять квіти до пам’ятника Божої Матері, зупиняються і біля нової білосніжної композиції, чим викликають щире розчулення і в своїх батьків, і звичайних перехожих. Адже нецке символізує сімейну пару, яка прожила в мирі та злагоді багато років. Там є напис «Життя прожити — не поле перейти». Який напис буде на другій скульптурі, поки тримається в секреті…