Міністр фінансів України Наталія Яресько під час засідання Колегії Міністерства доповіла про результати роботи за перші 7 місяців 2015 року та розповіла про пріоритети подальшої діяльності відомства.

«Коли більш ніж півроку тому було сформовано діючий Уряд, економіка України була у надзвичайно важкому стані «реанімації». За ці місяці нам вдалось забезпечити стабільність та безперервне функціонування бюджетної та фінансової артерій України», — зазначила Наталія Яресько.

Як наголосила міністр, одним із важливих досягнень Міністерства за півроку є збалансування державних фінансів та приведення їх реального дефіциту до розміру, що має фінансуватися за рахунок не емісійних джерел.

«Попереду ще багато роботи. Ми усвідомлюємо зовнішні та внутрішні ризики розвитку нашої економіки, але в нас є чітке бачення того, як забезпечити подальше оздоровлення системи державних фінансів та закласти підвалини для відновлення економічного зростання», — наголосила Наталія Яресько.

Пріоритетами подальшої діяльності Міністерства фінансів було визначено:

♦ завершення реструктуризації зовнішніх комерційних зобов’язань з метою зниження тиску на платіжний баланс країни та стабілізації боргового навантаження;

♦ представлення проекту податкової реформи, мета якої — розширення податкової бази, детінізація економіки, створення більш справедливого податкового навантаження всередині країни, а також забезпечення більш сприятливого інвестиційного клімату в Україні;

♦ підготовка проекту державного бюджету на 2016 рік, який має посилити соціальний захист громадян та забезпечити фінансування оборони на рівні поточного року в 5% від ВВП;

♦ модернізація управління державними фінансами шляхом запровадження електронних послуг (е-закупівлі, система «Прозорий бюджет»).

Прес-служба КМУ