Хлібороби Сумської області записали на свій рахунок три мільйони тонн намолоченого збіжжя зернових та зернобобових культур. Такого показника край досяг уперше за 75 років існування.Як підкреслив голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь, в основі успіху — тісна співпраця влади, бізнесу та громади. Об’єднавши зусилля, аграрний сектор краю став особливо потужним і мобільним, одержав належну динаміку розвитку і утвердження. 

Застосування сучасних технологій вирощування і використання відповідної сільськогосподарської техніки, стимулювання праці хліборобів, ефективне використання кожної одиниці площі — все це суттєво вплинуло на кінцевий результат хліборобської праці.

Важливе значення має соціальний чинник. Упродовж останніх трьох років аграрні формування, що орендують угіддя в області, тісно співпрацюють з місцевими сільськими громадами, допомагають їм розвивати і зміцнювати інфраструктуру територій. Завдяки багатомільйонним коштам ремонтуються дороги, медичні, освітні, культурні, спортивні та інші заклади.

Особливо приємно, що такого показника досягнуто напередодні святкування 75-ї річниці утворення Сумської області, що відбудеться на початку другої декади січня наступного року.