ПЕРЕГОВОРИ 

Напередодні візиту в Україну Президента Монголії Цахіагійна Ельбегдоржа, запланованого на 26 - 29 червня, в Улан-Баторі відбулося 5-те засідання Міжурядової комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

"Засідання цієї комісії не проводилося впродовж аж шести років. Логічно було зустрітися, провести інвентаризацію торговельно-економічних відносин, накреслити плани щодо їхньої активізації", - повідомив співголова комісії з української сторони, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Василь Мармазов.

За його словами, існує ціла низка галузей, де є потенціал для співробітництва. Це зокрема стосується відновлення поставок до Монголії автомобільної продукції. Сторони обговорили і можливість постачання гірничорудної техніки, послуг з проектування, реконструкції та будівництва енергетичних об'єктів, а також участі наших геологів у розвідувальних роботах. Українська сторона може поставляти весь комплекс мінеральних добрив, а також побудувати завод з випуску мінеральних добрив на території самої Монголії. Крім того, сторони обговорили можливість створення СП з вирощування і переробки цукрового буряку в цій країні, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.