КОШТИ. На реалізацію різноманітних проектів за програмою «Східного партнерства» до 2013 року ЄС виділяє майже 2 млрд євро. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський кореспонденту УКРІНФОРМу.

«Йдеться майже про 2 млрд євро в цьому бюджеті (до 2013 року ─Ред.), а в наступному бюджеті (2014-2020 рр. ─ Ред.) їх, звичайно, буде не менше. З цієї суми 1,2 млрд євро передбачено на двосторонню співпрацю з країнами Партнерства. Крім того, ще 600 млн євро призначатиметься на регіональну співпрацю з усіма країнами проекту. Тепер прийнято рішення про додаткові 150 млн євро на «Східне партнерство», ─ поінформував глава МЗС Польщі. Він додав, що після 2013 року ці кошти ще можна буде витрачати упродовж трьох років.

Радослав Сікорський зазначив, що у липні прийнято рішення про введення у дію фінансування пріоритетних напрямів цього проекту. Йдеться, зокрема, про дешеві позики для представників бізнесу, збільшення енергетичної ефективності України, курси для чиновників, культурну співпрацю.