У Європарламенті закликали уряд Нідерландів якнайшвидше донести свою позицію щодо Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Відповідну заяву зробили голова Комітету Європарламенту із закордонних справ Елмар Брок, голова Комітету асоціації Україна — ЄС Андрей Пленкович і постійний доповідач з українського питання Яцек Саріуш-Вольський.

Угоду про асоціацію вже ратифікували 27 держав ЄС, Європейський парламент та Верховна Рада, документ затвердили у Нідерландах дві палати парламенту й уряд. «Ми вважаємо, що загалом повинен вирішувати ЄС з усіма 28 державами-членами, а не 20% виборців однієї з держав-членів, які представляють 0,6% усього населення ЄС, на референдумі, який має консультативний характер», — цитує УНІАН текст документа.

Євродепутати наголосили на необхідності продовження тимчасового застосування Угоди про асоціацію: «Ми підтримуємо заявлену рішучість української влади йти вперед у реалізації угоди, яка має велике значення в історії України і кристалізує надії українського населення на зміни».