«Дякую, що з розумінням поставилися до пропозиції України перенести проведення чемпіонату Європи з баскетболу з 2015-го на 2017 рік. Весь світ демонструє солідарність з Україною у цих надзвичайно важких умовах, тому що фактично зараз ми боремося за нашу незалежність», — із такими словами Президент Петро Порошенко звернувся до президента Федерації баскетболу Європи Тургая Деміреля.

У ході зустрічі глава держави висловив переконання, що ситуація на Донбасі змінюється. Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, більшість населення Донецької та Луганської областей підтримує ідею єдності України. Це дає підстави сподіватися на досягнення миру і стабільності вже за кілька місяців, цитує слова Президента його прес-служба.

У свою чергу президент ФІБА Європи зазначив, що його організація з розумінням поставилася до подій в Україні. Для проведення чемпіонату такого рівня важливе питання безпеки, стабільності й належної інфраструктури. А Петро Порошенко висловив сподівання, що в 2017 році Україна зможе забезпечити проведення чемпіонату і всі належні умови. На його думку, чемпіонат Європи з футболу 2012 року продемонстрував не лише солідарність України з Польщею, яка була співорганізатором, а й єдність всередині нашої держави: «Навіть після того, як ми програли Франції, о другій годині ночі люди з національним прапором та символікою збірної України на вулицях Донецька співали гімн».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»