ЗАВДАННЯ

Перший віце-прем’єр-міністр відповідатиме за політику добросусідства  з Європейським Союзом

Саме питання європейської інтеграції будуть серед основних обов’язків, які виконуватиме Валерій Хорошковський. На цьому наголосив глава уряду  Микола Азаров, представляючи членам Кабінету Міністрів  новопризначеного першого віце-прем’єр-міністра,  якого на цю посаду делеговано 22 лютого відповідним Указом Президента.

Перед Валерієм Хорошковським стоїть складне завдання: спільно з МЗС і всіма міністерствами та відомствами налагодити роботу так, щоб вона реально рухалась до поставленої мети — євроінтеграції України, і результати такої роботи були очевидними.

Микола Азаров поставив завдання: «Зробити все, щоб, як домовлявся Президент із керівництвом Європейської комісії, ми в 2013 році реалізували безвізовий режим». Також на порядку денному роботи першого віце-прем’єра стоять питання зони вільної торгівлі, зокрема парафування відповідної угоди та «величезна робота з її ратифікації». І нарешті — угода про політичну асоціацію, яка є «великим та серйозним документом, що визначає політику добросусідства з Європейським Союзом».

Микола  Азаров наголосив на необхідності адаптації нашого законодавства до норм ЄС.  Наразі ця робота ведеться дещо формально. Тому слід зробити все, щоб реально наші нормативні документи, закони відповідали за своїм змістом меті європейської інтеграції, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

При цьому Микола Азаров підкреслив, що Валерій Хорошковський також куруватиме всі питання, пов’язані з економікою та фінансами. Окрім цього, на нього покладено обов’язки координації та вирішення всіх робочих питань взаємодії між міністерствами та відомствами. Глава уряду побажав Валерію Хорошковському успіхів у роботі, наголосивши, що він може розраховувати на підтримку — його особисту та всіх членів Кабінету Міністрів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

 

ДОСЬЄ «УК»

Валерій Іванович ХОРОШКОВСЬКИЙ.  Народився 1 січня 1969 року в Києві. Закінчив юридичний факультет Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка. Доктор економічних наук, професор, Заслужений економіст України. Державний службовець першого рангу, дійсний державний радник митної служби. З 2011 року — генерал армії України. У 1998—2002 рр. був народним депутатом України, секретарем, заступником Голови комітету Верховної Ради з питань бюджету. З червня по грудень 2002 р. — заступник Глави Адміністрації Президента України — Керівник Головного управління з питань внутрішньої політики, перший заступник Глави Адміністрації Президента України. 2002—2004 рр. — міністр економіки та з питань європейської інтеграції України. У 2006—2007 рр. працював першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. 2007—2009 рр.— голова Державної митної служби України. 2009—2010 рр. — перший заступник голови Служби безпеки України — керівник Антитерористичного центру. У 2010—2012 рр. очолював СБУ. 18 січня 2012 року призначений міністром фінансів. З 22 лютого — перший віце-прем’єр-міністр.