ПЕРСПЕКТИВИ. Парафовану минулої п’ятниці Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом мають ратифікувати 27 європейських країн.

Президенти України та Польщі — Віктор Янукович і Броніслав Коморовський у телефонній розмові високо оцінили парафування Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. На їхню думку, ця подія стала важливою віхою п’ятирічного процесу підготовки унікального за змістом і важливого для обох сторін документа. «Високо ціную, що ми разом вийшли на парафування і саме Польща підтримала нас на цьому шляху», — зазначив Віктор Янукович.

А Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з користувачами Фейсбуку назвав парафування угоди знаменною подією: «Тепер на нас чекає велика робота з її ратифікації 27 країнами Євросоюзу». Він особливо підкреслив, що жодні штучні причини не повинні перешкодити ратифікації. «Останнім часом навколо цієї теми  є багато домислів. Наша позиція тут дуже проста: якщо угода вигідна і для України, і для Євросоюзу, то її має бути ратифіковано. Інакше для чого ми протягом довгих років проводили переговори, знаходили компромісні рішення?» 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»