Європарламент провів термінові дебати щодо ситуації в Україні. Комісар ЄС Штефан Фюле у вступній промові наголосив, що Росія своїми діями кинула виклик всій Європі. Тим часом, депутати звертають увагу на те, що під загрозою – вся система міжнародних угод.

«Ми знаємо, що цих військових в Україні тренують росіяни, одна уніформа, однаковий тип взуття, вони мають таку саму зброю, вони тренуються разом, у них чітка структура. Це не просто якісь люди, які спонтанно зібралися разом. І ми бачимо узгодження дій з російськими військами, що стоять вздовж кордонів, і що також створює тиск», – каже голова Комітету з питань закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок.

Більшість депутатів Європарламенту висловились за посилення санкцій проти Москви. Як персональних – заборони на вїзд та замороження активів, так і економічних.

«Ми маємо посилити тиск на Росію, щоб зупинити це. Тому що неприпустимо, щоб після Криму до Росії ще й перейшла частина східної України», – переконаний лідер групи ліберальних партій Гі Верхофстадт.

Під час дискусії лунали навіть голоси про надання Україні зброї для захисту від агресора. З такою ідеєю виступив британський депутат Чарльз Теннок.

За підсумками обговорення депутати вже у четвер планують схвалити резолюцію.

 Copyright © 2014 euronews