«Ялтинська європейська стратегія — це чудовий майданчик для дискусій, достатньо цікавий і продуктивний, надзвичайно хороша традиція, дуже якісний і необхідний захід для нашої держави. Зараз він дуже символічний, оскільки ми всі хочемо, щоб один із наступних заходів відбувся в Ялті», — такими словами Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розпочав учора зустріч із членами наглядової ради директорів YES.

Сторони обговорили питання діяльності уряду щодо проведення реформ в Україні, стан виконання мінських домовленостей, продовження санкцій щодо Росії. Зокрема Прем’єр поінформував присутніх, що уряд затвердив План пріоритетних дій до кінця 2016 року і що один зі стратегічних пріоритетів уряду — європейська та євроатлантична інтеграція, продовження взаємодії з Міжнародним валютним фондом.

Як цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, у фокусі уваги уряду — завершення ратифікації Угоди про асоціацію, а також лібералізація візового режиму з ЄС для України. У цьому контексті Володимир Гройсман наголосив, що Україна виконала всі вимоги Плану дій щодо лібералізації візового режиму і що ухвалені Верховною Радою зміни до Конституції у частині правосуддя дадуть змогу оновити судову систему.

Ця зустріч відбулася за участю голови наглядової ради YES екс-президента Польщі (1995—2005) Александра Квасьнєвського, колишнього президента Європейського парламенту (2002—2004) Пета Кокса, засновника YES, групи EastOne Віктора Пінчука.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»