В Україні перебуває делегація спікерів парламентів держав Північної Європи та Балтії. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк від час зустрічі з поважними гостями висловив вдячність за зусилля Данії, Естонії, Литві, Латвії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції, спікери парламентів яких увійшли до делегації, за підтримку територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України: «Ми дуже цінуємо вашу стійку позицію проти російської агресії».

Глава уряду подякував також парламентам країн-членів ЄС за ратифікацію Угоди про асоціацію та ЗВТ між Україною та ЄС, а парламентам країн не членів ЄС — за дипломатичну та економічну підтримку реформ в Україні та боротьби країни за нашу свободу і незалежність. Окремо наголошено на важливості міжпарламентської співпраці між країнами Північної Європи та Балтії з одного боку та України — з іншого.

«Це найліпший шлях передати кращі практики ваших держав в Україну і навпаки, — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. — Для України надзвичайно важливо мати політичну та економічну стабільність. І політична стабільність закладається в першу чергу в парламенті між фракціями коаліції».

Спікерам парламентів держав Північної Європи та Балтії Прем’єр запропонував провести окремі зустрічі з усіма фракціями коаліції та народними депутатами, щоб переконати українських законодавців йти дуже швидким шляхом реформ і далі ухвалювати закони, необхідні для виконання тих критеріїв, які зроблять Україну заможною та успішною. 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»