ЄС та Україна започаткували нову програму «Підтримка регіональної політики України», що спрямована на децентралізацію та підтримку реформи регіональної політики.

Відповідна фінансова угода, якою передбачається виділення Україні 55 мільйонів євро, була підписана у четвер у Києві європейським комісаром з розширення Йоганнесом Ханом та в. о. міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерієм П’ятницьким, повідомляється на сторінці Представництва ЄС в Україні у Фейсбуці.

«Програма сприятиме децентралізації та підтримуватиме реформу регіональної політики України. На ці цілі буде виділено 55 мыльйоныв євро. Ці кошти будуть спрямовані на впровадження Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року, яка була ухвалена урядом України 6 серпня поточного року», йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, Йоганнес Хан зазначив, що підписаною угодою ЄС підтримає децентралізацію та реформи регіональної політики України. «Кошти ЄС сприятимуть реалізації всіх трьох завдань Державної стратегії регіонального розвитку України до 2020 року – зокрема, підвищенню конкурентоспроможності регіонів, територіальній соціально-економічній інтеграції та ефективному державному управлінню у сфері регіонального розвитку», – зазначив європейський дипломат.

Як повідомляється, кошти для програми надійдуть до українського бюджету у чотири етапи упродовж 2015- 2018 років.

Проект «Підтримка регіональної політики України» реалізуватиметься через бюджетну підтримку, технічну допомогу та проекти Twinning спільно з адміністраціями країн-членів ЄС.

УКРІНФОРМ