Уряд Німеччини вкотре допоміг внутрішньо переміщеним українцям. У фокусі уваги благодійників три області: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська. Цього разу передача 46 тонн продуктів харчування та дев’яти тисяч одиниць постільних товарів і обігрівачів відбувалася в Запоріжжі за участю статс-секретаря Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Ганса-Йоахіма Фухтеля й представників Німецького товариства міжнародного співробітництва.

Цей гуманітарний вантаж представники Товариства Червоного Хреста розповсюджуватимуть серед внутрішньо переміщених осіб. А головному управлінню ДСНС України у Запорізькій області передано 50 комплектів бойового пожежного одягу.

Слова директора департаменту ресурсного забезпечення ДСНС Руслана Білошицького цитує УНІАН: «Торік у жовтні ми отримали перший гуманітарний вантаж для внутрішньо переміщених осіб від уряду Німеччини. Відтоді німецькі партнери постійно надають гуманітарну допомогу як для внутрішньо переміщених осіб, жителів Донецької та Луганської областей, так і для рятувальників ДСНС. Ця допомога надзвичайно важлива, і ми вдячні уряду Німеччини за підтримку України у нелегкий для нашої держави час».

А Ганс-Йоахім Фухтель запевнив присутніх, що уряд Німеччини й надалі продовжуватиме співпрацю з Україною у напрямі надання допомоги як внутрішньо переміщеним особам, так і рятувальникам.

«Друзі пізнаються в біді. І саме тому я нині тут, щоб допомогти українцям. Я радий дружній співпраці з ДСНС, Товариством Червоного Хреста. Уряд Німеччини й надалі підтримуватиме Україну і робитиме все можливе задля стабілізації ситуації у вашій державі», –– наголосив він.

У повідомленні, оприлюдненому прес-службою ДСНС ідеться про те, що надання гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб здійснюється в межах проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями». Він розрахований на три роки (до 2018-го) і спрямований на надання німецькою стороною технічної та консультаційної підтримки для ДСНС, а також товарів першої необхідності для жителів сходу України, внутрішньо переміщених осіб і рятувальників ДСНС України.