У свій перший робочий день, який збігся зі святом Великодня, голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив, що його головне завдання полягає у встановленні довгоочікуваного миру в регіоні.

Про те, що ця позиція послідовна, свідчить промова нового очільника Луганщини під час офіційного представлення.

«Хотів би звернутися до всієї Луганщини — не тільки до Мілового, Марківки, а й до Ровеньків і Троїцька, до Антрацита й Красного Луча, а також до Сєверодонецька й Луганська. Думаю, що від сьогодні крок за кроком ми все-таки підемо до того, щоб мир на Луганщині настав. І це буде скоро. Саме тоді, коли розум переможе дурість і боягузтво», — вважає Юрій Гарбуз.

Заради цієї мети він склав повноваження народного депутата України. До Верховної Ради Юрій Гарбуз пройшов як самовисуванець від 114 округу Луганщини (до округу входять Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський, Слов’яносербський, Станично-Луганський райони) й став членом фракції «Блок Петра Порошенка».

Юрій Гарбуз народився 18 листопада 1971 року в селищі Мілове Луганської області. Має вищу освіту. Свого часу заснував власне фермерське господарство «Гарбуз Ю. Г.» — одне з перших на Луганщині. Щоб обстояти своє право на ведення індивідуальної господарської діяльності, півроку прожив у степу, де створив господарство. Домігся успіху, був удостоєний звання «Кращий фермер України». Пізніше заснував Асоціацію фермерських господарств «Надія».

У листопаді 1999 року Юрій Григорович заснував «Козачий кінний театр», який пізніше отримав статус обласного комунального закладу і став візитівкою краю. Нині на рахунку творчого колективу успішні гастролі у Європі. 

Олена ОСОБОВА,
«Урядовий кур’єр»