Про перші результати боротьби з  контрафактною продукцією на Закарпатті Президентові Петру Порошенку доповів голова обласної держадміністрації Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко позитивно оцінив роботу, яку розгорнуло нове керівництво області у цьому напрямі. «Хочу привітати вас із першими успішнимФи кроками, бо бачу, що нарешті на Закарпатті наводиться порядок, з’являється ефективна державна влада, відбувається жорстка координація між силовиками та правоохоронними органами», — сказав Президент на початку зустрічі.  Він зазначив, що здійснені кроки схвально сприймають не лише жителі області, а й уся Україна.

Глава держави звернув увагу на посилення контролю за товарами, які перевозять через кордон, і переміщенням громадян. Президент висловив переконання, що крім посилення контролю, ефективним у боротьбі з контрабандою буде початок роботи спільних пунктів пропуску із країнами, з якими межує Україна на заході.

Як сказав очільник Закарпатської ОДА, потік контрабанди на українсько-польському, українсько-словацькому, українсько-угорському кордонах «зупинився повністю». Він повідомив, що для ефективної боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів було проведено спільну нараду з участю представників України, Угорщини, Румунії, Польщі, Словаччини. Як зазначив Геннадій Москаль, під час зустрічі українська сторона наголошувала на спільній відповідальності та необхідності об’єднання сил у питанні боротьби з незаконним обігом.

На запрошення українців приїхали і митники, і прикордонники із суміжних країн. За словами Геннадія Москаля, дискусія була дуже принциповою. «Якщо українські руки передають коробку з цигарками на кордоні, то чиї руки з Румунії, Польщі, Угорщини, Словаччини ту коробку беруть? Биймо по руках з обох боків», — сказав він.

За словами Геннадія Москаля, за результатами наради першою відреагувала Угорщина: було викрито склади з контрабандою, відбулися арешти серед угорських митників, прикордонників.

Голова Закарпатської ОДА також звернув увагу Президента на посилення відповідальності за контрабанду. Петро Порошенко пообіцяв, що внесе до Верховної Ради як невідкладний законопроект про запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів замість адміністративної, яка є нині

Відділ новин
«Урядового кур’єра»