НОВОВВЕДЕННЯ. Представники державного агентства з контролю над інформацією в інтернеті повідомили, що будуть боротися з поширенням чуток і неправдивої інформації в мережі, інформує «КорреспонденТ.biz» з посиланням на агентство Сіньхуа.

Китайська влада планує ще більше посилити обмеження на користування інтернетом.

Так, троє людей були арештовані «за поширення неправдивих чуток» онлайн.

Більше тижня тому лідери компартії Китаю прийняли ряд «директив у сфері культурного розвитку», що складаються з планів щодо посилення контролю над соціальними мережами та введення покарань за поширення «шкідливої інформації».

Як повідомляє Синьхуа, в Китаї 485 мільйонів зареєстрованих користувачів всесвітньої павутини.

Агентство посилається на представників регулюючого органу — державного агентства з контролю над інформацією в інтернеті, працівники якого стверджують, що приймуть нові заходи з метою «покласти край чуткам, а також покарати окремих осіб та вебсайти, винні в поширенні неправдивої інформації».

Сіньхуа повідомляє, що влада заарештувала студента, звинуваченого в розміщенні в інтернеті фіктивної історії про те, як одна людина нібито вбила вісьмох старійшин села в провінції Юньнань на південному заході Китаю.

В іншому випадку редактору вебсайту було винесене попередження після того, як на сайті була розміщена замітка про аварію винищувача китайських ВПС — до отримання підтверджених фактів.

Агентство наводить також випадок, коли житель Шанхаю, звинувачений у розміщенні в інтернеті підробленої податкової декларації, провів у в’язниці 15 діб.

Співробітники агентства з контролю над інформацією в інтернеті також повідомили, що намагаються знайти авторів ще трьох опублікованих онлайн-матеріалів, які не відповідають дійсності.