Заборгованість із відшкодування різниці в тарифах на послуги ЖКГ по Україні становить 5,2 млрд гривень. Про це повідомив заступник директора Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Дмитро Петрунін, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

За його словами, згідно з інформацією, отриманою Мінрегіоном від обласних та Київської міської державних адміністрацій, станом на 1 січня 2016 року залишається непогашеною заборгованість із різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, у 5,2 млрд грн.

«З них 1,7 млрд грн — заборгованість із відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення», — зазначив Дмитро Петрунін.

Ще 3, 5 млрд грн, за словами Д. Петруніна, заборгували за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення, або іншим підприємствам, що надають послуги централізованого водопостачання та водовідведення для населення

Також залишається неврегульованим питання погашення заборгованості різниці в тарифах за надані послуги ЖКГ для бюджетних установ, яка на початок року становила 2,1 млрд грн.