З віце-президентом Європейського Парламенту Ричардом Чарнецьким Президент Петро Порошенко зустрівся в Києві, щоб обговорити питання підтримки України з боку ЄС та Польщі. Глава держави подякував високому гостеві за допомогу нашій країні у реформаторських процесах та у протидії російській агресії. Продовжуючи тему, він виокремив внесок Ричарда Чарнецького у прийняття резолюцій Європарламенту, зокрема щодо анексії Криму, агресії на Донбасі, вимоги звільнення Надії Савченко з російської в’язниці. «Відкриття першого в історії офіса депутата Європейського Парламенту в Києві — свідчення вашої щирої підтримки та солідарності з Україною», — наголосив Президент.

Він висловив сподівання, що після президентських виборів у Польщі досвід віце-президента Європарламенту допоможе подальшому покращенню відносин між країнами, зміцненню позиції Польщі як адвоката інтеграції України до Європейського Союзу та зокрема запровадженню безвізового режиму для наших співвітчизників.

Ричард Чарнецький підтвердив готовність Європейського Парламенту підтримати Україну в питанні впровадження ЄС безвізового режиму для України в 2016 році. За його словами, це слугуватиме потужним імпульсом модернізації та реформування країни загалом.

Окремо йшлося про ситуацію на Донбасі та перебіг виконання мінських домовленостей. Віце-президент Європарламенту високо оцінив зусилля України у питанні реалізації мирного плану, виокремивши старт конституційної реформи.

«Захід довіряє Президентові Петру Порошенку. Для відносин Заходу з Україною та Польщі з Україною ви найсерйозніший партнер», — цитує слова Ричарда Чарнецького прес-служба глави держави.

А ще віце-президент Європарламенту зазначив, що ситуація останніх днів навколо Мукачевого завдає великої шкоди іміджу України, оскільки російська пропаганда використовує її проти нашої країни. За його словами, у Європейському Союзі дедалі більше зростає активність проросійського лобі.

З віце-президентом Європейського Парламенту також провів зустріч і Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»