РОЗКОПКИ. Робочі, які ремонтували палац в Італії, випадково розкопали скелети закоханих, які протрималися за руки 1500 років, повідомляє ТСН.

Пара, як вважають, була похована разом наприкінці існування Римської імперії, у спільній гробниці всередині стін палацу в містечку Модена.

Археологи вважають, що жінка, нібито, дивиться з любов’ю на чоловіка, який лежить поруч з нею.

«Це дуже зворушлива сцена і дуже рідкісна», ─ сказав один з археологів.

Вважається, що пара була похована одночасно, у проміжку між 5-м і 6-м соліттями н.е.

«Ми вважаємо, що вони спочатку були поховані таким чином, що їхні обличчя дивилися одне на одного. Розташування хребців чоловіка припускає, що його голова скотилася направо вже після смерті», ─ розповів археолог Донато Лабате, директор розкопок.

Археологічні розкопки виявили три шари наукового інтересу. Пара була знайдена в середньому шарі серед 11 поховань на глибині близько 10 футів.

Науковці вважають, що пара була не заможна через просту за своїм типом гробницю, у якій вони були поховані.

«Вони, можливо, жили на фермі», ─ додав Донато Лабате.

Вважається, що голова чоловіка була повернута до жінки, коли вони були поховані.

Але область, в якій знайшли захоронення, піддавалася кільком повеням від річки Т’єпідо, яка, можливо, змусила череп чоловіка відкотитися від жінки.

Скелети цієї пари наразі вивчатимуться Джорджіо Группіоні, антропологом з університету Болоньї. Він буде намагатися встановити вік пари, відносини і причини смерті.

Антрополог Христини Кіллгроув, розташування скелетів натякає, що знайдені чоловік і жінка дійсно були парою.

«У давнину не було в дивину дізнатися, що подружжя або члени сім’ї вмирали одночасно: щоразу, коли епідемії, такі як Чорна Чума, нищили Європу, один з членів сім’ї часто помирав у той час, поки родина намагалася поховати іншого члена», ─ зазначила Кіллгроув.

Вона також сказала, що хто б не поховав цих людей, ймовірно, вони відчували, що їх взаємозв’язок був настільки ж важливий у смерті, як це було за життя.