У Тернополі на базі державного підприємства «Документ» відкрили центр «Паспортний сервіс». Це друга (після столиці) така установа, яка з’явилася у нашій країні. Тут краяни в якнайкращих побутових умовах без великих черг зможуть оформити й отримати закордонний паспорт, їм також нададуть інформаційні та страхові послуги.

Визначивши, які послуги потрібні людині і чи є для цього необхідні папери, працівники центру заповнять усі необхідні документи. Для оплати послуг безпосередньо в установі працює термінал. Тут можна сфотографуватися й підписати всі необхідні документи. Та й часу доведеться витратити на оформлення закордонного паспорта небагато — майже 20 хвилин. А ось сам документ, що посвідчує особу власника, терміново обіцяють виготовити за 10 днів, простий закордонний паспорт — за 30 днів.

Як зазначив перший заступник генерального директор ДП «Документ» Петро Комар, незабаром такі самі центри обслуговування громадян, як у Києві та Тернополі, відчинять свої двері у Львові та в Донецьку. Готуються до поліпшення надання паспортних послуг і в Рівному та Івано-Франківську. Через півроку керівництво державного підприємства має намір відкрити центри «Паспортного сервісу» в усіх областях.